Wandelcoaching

Na het herseninfarct van mijn echtgenoot ben ik veel gaan lopen, soms een rondje zonder doel, soms koos ik er bewust voor om te voet mijn boodschappen te gaan doen. Lopen bracht rust, lopen maakte mijn hoofd (even) leeg. Nu we in Frankrijk midden in de natuur wonen, besloot ik om in mijn praktijk ook wandelend coaching aan te bieden.

Wandelcoaching is niet alleen wandelend praten met een ander, maar ook wandelend stilzijn en wandelend nadenken. Je komt er letterlijk door ‘in beweging’ en maakt hierdoor mentaal sneller stappen.  Er ontstaat ruimte om te ontspannen, ruimte om te ademen, en ruimte om de wereld om je heen weer te zien.

De voordelen van wandelcoaching zijn talrijk. In de natuur kom je al bijna vanzelf tot rust. De geuren, de kleuren, de stilte, de ruimte, het uitzicht brengen rust en ontspanning in je hoofd en in je lichaam. Lopen maakt de spanning vervolgens nog makkelijker los. Tijdens onze wandeling kom je fysiek en mentaal in beweging. We hoeven elkaar niet aan te kijken tijdens het lopen, dat praat vaak makkelijker. Stiltes in het gesprek zijn niet ongemakkelijk, en passen bij de natuur of het uitzicht van dat moment. We kunnen het wandeltempo aanpassen als het gesprek daar om vraagt; even stilstaan als je wilt nadenken of het even niet meer weet; of juist versnellen als de emoties stromen. Tijdens onze wandeling doen al je zintuigen mee. Je voelt de zon op je gezicht, de wind door je haren, je hoort de vogels, je ruikt de natuur.  De combinatie van onze gesprekken, het in beweging zijn, en de natuur om je heen levert over het algemeen sneller resultaten op.

Tijdens onze wandeling stel ik verhelderende vragen en luister ik vol aandacht en zonder oordelen naar jouw verhaal, naar wat je mij wilt vertellen. Je krijgt inzicht in vragen als ‘Waar sta ik nu?’ ‘Waar wil ik heen?’ ‘Wat houdt mij tegen?’ ‘Waar word ik blij van?’ ‘Waar krijg ik energie van?’ ‘Hoe kan ik leren om mijn verlies te aanvaarden en een plek te geven in mijn leven?’ We staan niet alleen stil bij de periode die achter je ligt, maar kijken samen ook naar de toekomst die zich voor je uitstrekt.

We gaan ongeveer 1,5 uur op pad en eindigen met een kop koffie of thee. We praten dan nog ongeveer een half uur na en kijken daarbij of je voldoende handvatten hebt om verder te komen. Als je dat wilt maken we een afspraak voor een volgende wandeling of een vervolggesprek in mijn praktijk.

De kosten:

Een wandeling kost 125,-