Quote: verlies, steun, troost

Door Facebook en andere social media lijkt het wel eens alsof we in een maakbare wereld leven. Een wereld die bol staat van feestjes, van blije momenten, van leuke activiteiten en geweldige vakanties. We verzamelen “likes” zoals we vroeger als kind knikkers of barbies verzamelden.


We vergeten wel eens dat het leven achter de schermen van social media veel minder maakbaar is en niet alleen maar Facebook-waardige momenten kent. We vergeten wel eens dat het echte leven niet alleen bestaat uit geluk, maar ook uit pech, uit verdriet, uit verlies. We vergeten wel eens dat we de “likes” in het echte leven niet in de schoot geworpen krijgen. Dat we daar, net als op Facebook, zelf iets voor moeten doen.


Het grote verschil met Facebook en andere social media is dat we in het echte leven niet dagelijks meerdere vrienden “op bezoek krijgen”. Er wipt niet de hele dag door iemand aan om te kijken wat je te vertellen hebt, wat je hebt meegemaakt. Er zijn misschien zelfs wel dagen waarop je, buiten de caissière van de Albert Hein, niemand ziet of spreekt. Vaak zijn dat de dagen waarop je juist die schouder of die troostende woorden zo goed kunt gebruiken. Op die dagen moet je er zelf op uit om te laten zien dat het niet zo goed met je gaat. Dat je pijn hebt of verdriet.


Heb jij een keer zo’n dag? Probeer het dan eens. En deel ook eens de mindere momenten met de mensen die jou lief hebben. Je zult versteld staan van de steun en de troost die je zult ontvangen, vaak ook uit onverwachte hoek. Je zult je gekoesterd voelen, en geliefd. En je zult de helende werking voelen van de steun en liefde die je op dat moment ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *