Over mij

Ik ben Ellen. Ik ben geboren en getogen in Dordrecht en heb gestudeerd in Rotterdam. In de zomer van 2018 ben ik samen met mijn echtgenoot van Barendrecht naar het midden van Frankrijk verhuisd.

Ik sport vaak en fanatiek, kom tot rust tijdens mijn wekelijkse uurtje Qi Gong, lees en wandel graag en heb een passie voor koken en bakken. Het liefst uit het blote hoofd, met smaken en gerechten die ik zelf samenstel. Een goed gelukt gerecht wordt net zo lang verfijnd tot er niets meer aan te verbeteren valt. Deze recepten worden ooit nog een keer gebundeld tot een kookboek of -blog.

Net als iedereen liep ik regelmatig vast in de waan van alledag. Als HR Manager bij een internationale organisatie, echtgenote, dochter, stiefmoeder, vriendin, had ik vaak te maken met een overvolle agenda en te weinig uren in een dag. De wereld draaide door en ik rende vrolijk van werk naar huis, van sportschool naar fietstoertocht, van etentje naar high tea of van een concert naar een creatieve bui om uitgebreid te koken of te bakken. Tot mijn wereld abrupt stopte met draaien en in één klap tot stilstand kwam.

Op 3 december 2016 kreeg mijn echtgenoot vanuit het niets een zwaar herseninfarct. “Gelukkig” gebeurde het op een zaterdagochtend. “Gelukkig” was ik thuis en kon ik er voor zorgen dat er snel een ambulance kwam, zodat hij op tijd in het ziekenhuis was. Gelukkig wist ik op dat moment nog niet dat ons leven nooit meer hetzelfde zou zijn.

Er volgde een periode van revalideren, van dag in dag uit knokken voor weer een piepklein stapje van herstel. En er volgden maanden vol verdriet, sommigen spraken zelfs van een levenslang rouwproces. Wij hebben allebei hulp gezocht bij vrienden, familie, lotgenoten en professionals. Soms vonden we waar we naar op zoek waren, maar soms ook niet.

In dat eerste jaar na zijn herseninfarct ontdekten wij steeds meer wat voor ons echt belangrijk is in het leven. Dat was niet dat drukke leven of die mooie leaseauto voor de deur. Maar dat was tijd voor elkaar hebben en meer samen kunnen zijn. Voor ons was daarmee het moment aangebroken om een langgekoesterde droom werkelijkheid te laten worden. Ik zegde mijn baan als HR Manager op en in de zomer van 2018 verhuisden we naar ons huis in het midden van Frankrijk.

Al voor ons vertrek naar Frankrijk besloot ik een opleiding tot rouw- en verliescoach te gaan volgen. Om mijzelf te ontwikkelen, maar ook om anderen te kunnen gaan helpen die te maken krijgen met een levensveranderende gebeurtenis.

Op 3 december 2016 veranderde mijn leven ingrijpend. Ik leerde dat het leven niet maakbaar is. Het leven komt zoals het komt. Leef nu, niet morgen. De maanden die volgden leerden mij dat ik de sleutel tot geluk in mijzelf moet vinden. Ik ervaarde dat ‘rouwen’ een werkwoord is. Hoeveel pleisters ik ook plakte, mijn verdriet ging niet vanzelf over. Rouwen was simpelweg hard werken. Gaandeweg ontdekte ik echter dat ik opnieuw kon leren dansen in de regen.

Ik wil ook jou graag opnieuw leren dansen in de regen. Ik wil je de middelen in handen geven om te leren rouwen en verder te gaan met je leven. Ik ken zowel de wereld van de partner van NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) als de keerzijde van emigreren uit eigen ervaring ken. Maar uiteraard ben je ook met een ander rouw- of verliesvraagstuk welkom in mijn praktijk. Ik loop graag een stukje in jouw tempo met je mee en luister naar jouw verhaal, naar jouw verdriet.

Ik heb na een ingrijpende levenservaring het roer omgegooid en ben hier sterker uit gekomen. Het is mijn missie om jou te leren rouwen en je te laten zien dat er nog een hele mooie wereld op je wacht.