Nieuwjaar

nieuwjaar

Bijna nieuwjaar

31 december 2019, het is bijna nieuwjaar. De beste wensen voor het nieuwe jaar vliegen je deze dagen om de oren. De één noemt het “gelukkig nieuwjaar”, de ander wenst je een “happy new year” of een “gelukkig & gezond 2020”. Ik betrap me zelf ook op het gebruik van deze welgemeende, goedbedoelde dooddoeners.

Kleine momenten van geluk

Ik weet echter maar al te goed dat het leven niet alleen maar gelukkig is en dat een jaar niet bestaat uit 365 dagen die alleen maar happy zijn. Ook in 2020 beklimmen we bergen van vreugde en ploeteren we door dalen van verdriet. Tijdens je reis door 2020 moet je zelf de muziek uitzoeken en de slingers ophangen. Je moet zelf de zon, de maan en de sterren in het dagelijkse leven zien schijnen. Als je die kleine momenten van geluk, van vrolijkheid, van liefde, van dankbaarheid kunt (leren) zien, dan geef je kleur aan je dag, kleur aan je jaar en kleur aan je leven.

Bezinning voor nieuwjaar

Gebruik net als ik de komende jaarwisseling als moment van bezinning. Wat zijn je wensen, je dromen, je verlangens? Wat wil je achterlaten in 2019? Wat neem je mee naar het nieuwe jaar? Waar ga je in 2020 naar op zoek? Wanneer hoor jij muziek in je leven? Wat maakt dat voor jou de zon gaat schijnen op een sombere, grijze dag? Waar staan jouw sterren aan de hemel?

Kijk in 2020 nog eens wat vaker naar alle mooie momenten van plezier, van ontroering, van blijdschap, van liefde en van geluk in je leven. Houd ze het hele jaar stevig vast en neem ze over 12 maanden veilig opgeborgen in jouw doosje van geluk mee als je over de drempel van 2021 stapt.

Mijn wens voor 2020

Leef 2020 zoals het komt, droom grote dromen, omarm je geluk en huil om je verdriet. En weet dat achter ieder diep dal een hoge top met fantastisch uitzicht op je wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *